Rechtsvormwijziging accountants

Als er sprake is van een rechtsvormwijziging van een vergunninghoudende accountantsorganisatie dan moet dit worden gemeld aan de AFM.

Als een vergunninghoudende accountantsorganisatie wordt ingebracht in een andere rechtspersoon, dan geldt een verlaagd tarief voor een nieuwe vergunning. Dit is het geval als geen sprake is van wijziging in de organisatiestructuur, werkwijze en activiteiten van de accountantsorganisatie.

 

Rechtsvormwijziging accountants

Een wijziging van de rechtsvorm van een accountantsorganisatie heeft meestal gevolgen voor de vergunning.

Wanneer bijvoorbeeld een maatschap of een eenmanszaak wordt omgezet in een besloten vennootschap (B.V.), dan houdt de maatschap of eenmanszaak op te bestaan. De B.V. zal dan zelf moeten beschikken over een vergunning, voordat zij de wettelijke controles overneemt van de maatschap of eenmanszaak.

Rechtsvormwijziging accountants

De kosten van een rechtsvormwijziging zijn €2.500,- per verzoek in het geval er geen sprake is van wijziging in de organisatiestructuur, werkwijze en activiteiten van de accountantsorganisatie.


 

Rechtsvormwijziging accountants

Via de link hieronder kunt u het formulier starten. U kunt het formulier online versturen.

Status rechtsvormwijziging
De status van uw rechtsvormwijziging kunt u volgen via Lopende zaken in Mijn loket. U ontvangt geen schriftelijke bevestiging. Zodra de wijziging is doorgevoerd, is dit zichtbaar in het register op de website van de AFM.

 

U moet zijn ingelogd om de aanvraag te kunnen doen. Kies uw inlogmethode in het kader rechts. Na inloggen keert u automatisch terug op dit scherm.

Digitaal loket


Zoeken in loketInloggen


Meer informatie

Als u inlogt, verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden inlogdiensten.


Mijn loket


U moet ingelogd zijn om Mijn loket te kunnen raadplegen.

Meer informatie