Als u uw activiteiten als beheerder of beleggingsmaatschappij zonder aparte beheerder wilt staken, dan moet u een verzoek tot intrekking van de gehele vergunning indienen.

 

De AFM kan bij het besluit tot intrekking van een vergunning bepalen dat de beheerder of beleggingsmaatschappij zonder beheerder binnen een door de toezichthouder te stellen termijn het bedrijf geheel of gedeeltelijk afwikkelt.

Gedurende de afwikkeling wordt de beheerder of beleggingsmaatschappij zonder beheerder aangemerkt als vergunninghoudende onderneming.

Een vergunningintrekking is kosteloos.

De doorlopende toezichtkosten worden in rekening gebracht tot de intrekkingsdatum van uw vergunning (pro rato).

Invulinstructie
De Invulinstructie bevat een uitleg over de wijze waarop u het formulier moet invullen, welke bijlagen u moet toevoegen en aan welke eisen u moet voldoen.


Bijlagenformulieren
In de Invulinstructie wordt verwezen naar een aantal formulieren en verklaringen die u in het meldingsformulier moet uploaden. Hieronder vindt u een overzicht van deze formulieren:

  • Verklaring volledige intrekking


Formulier

Via de link hieronder kunt het intrekkingsformulier openen. U kunt het formulier online versturen.

Bevestiging

U ontvangt een bevestiging van de intrekking van uw vergunning. Via Mijn loket onder Lopende zaken kunt u het verloop van uw intrekking volgen.

U moet zijn ingelogd om de aanvraag te kunnen doen. Kies uw inlogmethode in het kader rechts. Na inloggen keert u automatisch terug op dit scherm.

Digitaal loket


Zoeken in loketInloggen


Meer informatie

Als u inlogt, verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden inlogdiensten.


Mijn loket


U moet ingelogd zijn om Mijn loket te kunnen raadplegen.

Meer informatie