Registratie certificatie transactierapportagesysteem MiFID II

Marktpartijen moeten hun systeem voor de rapportage van financiële transacties testen bij de AFM. Alleen nadat zij het certificeringsproces succesvol hebben doorlopen, mogen zij vanaf 3 januari 2018 hun transacties rapporteren.

Rapportageverplichting
Onder MiFID II/MiFIR worden alle beleggingsondernemingen in een transactieketen zelf verantwoordelijk voor de rapportage van de gegevens van de door hen uitgevoerde transacties in financiële instrumenten (en alle instrumenten die daarvan zijn afgeleid) die verhandeld, toegelaten zijn of toegelaten worden op een handelsplatform (gereglementeerde markt, MTF of OTF), onafhankelijk van de plaats van uitvoering.

ARM
Beleggingsondernemingen kunnen de rapportage ook laten doen door Approved Reporting Mechanisms (ARM) of een handelsplatform waarvan de systemen worden gebruikt om de transactie uit te voeren.

Daarnaast moeten handelsplatformen transacties melden voor ondernemingen die transacties op hun platform verrichten, maar die geen beleggingsonderneming zijn.

Onder de tab aanvragen kunt u lezen hoe u zich kunt registreren.

Registreer op tijd
De transactierapportageverplichting van MiFID II/MiFIR treedt op 3 januari 2018 in werking. Zorg ervoor dat u zich op tijd registreert, zodat u voldoende tijd heeft om uw rapportagesysteem te testen.

Registratie certificatie transactierapportagesysteem MiFID II

Ook softwareontwikkelaars die voor beleggingsondernemingen een rapportagesysteem bouwen, kunnen zich registeren voor de toegang tot de testomgeving. Deze partijen kunnen echter geen toegang krijgen tot het officiële productiesysteem. Het is dus van belang dat ook de beleggingsonderneming voor wie het systeem ontwikkeld wordt zich registreert

Als u een derde (ARM en/of handelsplatform) aan de AFM laat rapporteren, vermeld dit dan in het registratieformulier.

 

Registratie certificatie transactierapportagesysteem MiFID II

Voor de registratie worden geen kosten in rekening gebracht.

 

Registratie certificatie transactierapportagesysteem MiFID II

Vul het onderstaande registratieformulier in voor de toegang tot het testsysteem van de AFM.

Het registratieformulier moet worden ingevuld door een medewerker/bestuurder van de onderneming die in het Handelsregister van de KvK staat vermeld. Stuur het ingevulde formulier,  een uittreksel van het Handelsregister en een kopie van een identiteitsbewijs van de betreffende persoon per post naar de AFM:

Autoriteit Financiële Markten
Postbus 11723
1001 GS AMSTERDAM
T.a.v. S. A.M. Walter

Zodra de AFM uw gegevens heeft verwerkt, ontvangt u inloggegevens en test-instructies per e-mail en sms.

Vragen
Vragen kunt u per mail stellen via trs@afm.nl.

 

Digitaal loket


Zoeken in loketInloggen


Meer informatie

Als u inlogt, verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden inlogdiensten.


Mijn loket


U moet ingelogd zijn om Mijn loket te kunnen raadplegen.

Meer informatie