Vergunningaanvraag beleggingsonderneming nationaal regime

Een beleggingsonderneming die zich beperkt tot het adviseren in rechten van deelneming in een beleggingsinstelling of ICBE kan gebruikmaken van een vrijstelling. In dat geval is een vergunning beleggingsonderneming nationaal regime van toepassing.

Voor een financiële dienstverlener met een vergunning voor het adviseren of bemiddelen in levensverzekeringen of hypothecair krediet is mogelijk een andere vrijstelling van toepassing. 

Vergunningaanvraag beleggingsonderneming nationaal regime

De reikwijdte van het nationaal regime is beperkt tot het verlenen van beleggingsadvies (beleggingsdienst d) en het ontvangen en doorgeven van orders (beleggingsdienst a) met betrekking tot deelnemingsrechten in beleggingsinstellingen of ICBE's. Deze orders mogen alleen worden doorgegeven aan beleggingsinstellingen of ICBE's die in Nederland deelnemingsrechten mogen aanbieden. Daarnaast mogen geen gelden of effecten aangehouden worden die aan cliënten toebehoren.

 

Vergunningaanvraag beleggingsonderneming nationaal regime

Vergunningaanvraag                                                         €1.500

Betrouwbaarheidstoetsing per dagelijks, medebeleidsbepaler en commissaris                                                                     €  700
 
Betrouwbaarheidstoetsing per reeds getoetste dagelijks, medebeleidsbepaler en commissaris*                                 €     0

Geschiktheidstoetsing per dagelijks beleidsbepaler en commissaris                                                                     € 700
Geschiktheidstoetsing per reeds getoetste dagelijks
beleidsbepaler en commissaris*                                         €    0

 

* voor een persoon die al eerder is getoetst op geschiktheid voor een zelfde soort financiële onderneming met een vergelijkbaar dienstenpakket.

Vergunningaanvraag beleggingsonderneming nationaal regime

Invulinstructie
De invulinstructie bevat een uitleg over de wijze waarop u het formulier moet invullen, welke bijlagen u moet toevoegen en aan welke eisen u moet voldoen.


Bijlageformulieren

In de invulinstructie wordt verwezen naar een aantal formulieren en verklaringen die u in het aanvraagformulier moet uploaden. Hieronder vindt u een overzicht van deze formulieren:


Formulier

Via de link hieronder kunt u het aanvraagformulier starten. U kunt het formulier online versturen.

Status vergunningaanvraag nationaal regime
De status van uw aanvraag kunt u volgen via Lopende zaken in Mijn loket. U ontvangt een schriftelijke bevestiging. Zodra de vergunning is verleend, is dit zichtbaar in het register op de website van de AFM.

 

U moet zijn ingelogd om de aanvraag te kunnen doen. Kies uw inlogmethode in het kader rechts. Na inloggen keert u automatisch terug op dit scherm.

Digitaal loket


Zoeken in loketInloggen


Meer informatie

Als u inlogt, verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden inlogdiensten.


Mijn loket


U moet ingelogd zijn om Mijn loket te kunnen raadplegen.

Meer informatie