Wijzigingen met betrekking tot de verbonden bemiddelaar moeten gemeld worden door de aanbieder of de bemiddelaar. Bij een wijziging moet u denken aan wijzigingen in de producten waarvoor de verbonden bemiddelaar optreedt. De verbonden bemiddelaar staat bijvoorbeeld nu geregistreerd als verbonden bemiddelaar voor consumptief krediet. U wilt dat de verbonden bemiddelaar ook gaat optreden voor hypothecair krediet.

Voor de bemiddelaar die een verbonden bemiddelaar aanmeldt geldt deze wijzigingsmogelijkheid niet. Een verbonden bemiddelaar kan alleen namens een bemiddelaar in verzekeringen worden aangemeld.

Wijzigingen NAW-gegevens
Wijzigingen in de NAW-gegevens van de verbonden bemiddelaar hoeft u niet door te geven aan de AFM. De AFM ontvangt wijzigingen in de statutaire naam en adresgegevens van de verbonden bemiddelaar direct van de Kamer van Koophandel en de Gemeentelijke Basisadministratie. Meer informatie hierover vindt u bij de dienst Wijzigen relatiegegevens.

Meer informatie
In de Invulinstructie verbonden bemiddelaar kunt u meer lezen over de voorwaarden en hoe u een verbonden bemiddelaar aanmeldt.

U ontvangt van de AFM geen bevestiging waarin staat vermeld dat de wijziging is verwerkt. Via Mijn Loket onder Lopende zaken kunt u het verloop van de wijziging volgen. Zodra de wjiziging door de AFM is verwerkt verandert de status van de zaak naar afgehandeld. De wijziging wordt dan ook doorgevoerd in het register van de AFM.

Voor het wijzigen van de gegevens van een verbonden bemiddelaar worden geen kosten in rekening gebracht door de AFM.

Invulinstructie
De AFM raadt u aan
om de Invulinstructie te lezen voordat u begint met het invullen van het formulier. In de Invulinstructie wordt een uitleg gegeven over de wijze waarop u het formulier moet invullen en welke bijlagen u moet toevoegen.

 

Formulier
Via de link hieronder kunt u het formulier openen. U kunt het formulier online invullen en versturen.

U moet zijn ingelogd om de aanvraag te kunnen doen. Kies uw inlogmethode in het kader rechts. Na inloggen keert u automatisch terug op dit scherm.

Digitaal loket


Zoeken in loketInloggen


Meer informatie

Als u inlogt, verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden inlogdiensten.


Mijn loket


U moet ingelogd zijn om Mijn loket te kunnen raadplegen.

Meer informatie