Het betrouwbaarheidsonderzoek is een onderdeel van de  vergunningaanvraag en de aanmelding van een dagelijkse beleidsbepaler, medebeleidsbepaler en toezichthouder.

Het Betrouwbaarheidsformulier moet ingevuld worden door de te toetsen persoon. 

De betrouwbaarheid van dagelijks beleidsbepalers, medebeleidsbepalers en toezichthouders moet buiten twijfel staan. Daarom toetst de AFM deze personen op betrouwbaarheid. Als een persoon eenmaal is getoetst op betrouwbaarheid, dan is deze toetsing in principe onbeperkt geldig, tenzij er wijzigingen in de betrouwbaarheid optreden.  

De kosten van een betrouwbaarheidtoetsing bedragen €700 per dagelijks beleidsbepaler, medebeleidsbepaler of toezichthouder. Voor een persoon die reeds eerder op betrouwbaarheid is getoetst worden geen kosten in rekening gebracht.
 

Formulier
Via de link hieronder kunt het Betrouwbaarheidsformulier openen. U moet het formulier online invullen en versturen. Nadat u het formulier heeft ingevuld moet u het printen, ondertekenen en onder vermelding van het zaaknummer verzenden aan de AFM. U mag het ondertekende Betrouwbaarheidsformulier ook toevoegen als bijlage bij de diensten Vergunningaanvraag of Aanmelden te toetsen personen.

Let op! Wij raden u aan om Internet Explorer 11 te gebruiken om het Betrouwbaarheidsformulier te downloaden, om problemen met het versturen te voorkomen.

 

 

Digitaal loket


Zoeken in loketInloggen


Meer informatie

Als u inlogt, verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden inlogdiensten.


Mijn loket


U moet ingelogd zijn om Mijn loket te kunnen raadplegen.

Meer informatie