Aanbieden niet-Europese abi in Nederland

Europese vergunninghoudende beheerders van alternatieve beleggingsinstellingen (AIFMs) die een niet-Europese abi willen aanbieden in Nederland moeten deze notificeren (paspoorten).

Een Europese vergunninghoudende beheerder die een niet-Europese abi wil aanbieden in Nederland, moet dit melden bij de AFM met een artikel 36 meldingsformulier met daarbij een attestation van de Europese toezichthouder.

 

Aanbieden niet-Europese abi in Nederland

Geen bijzonderheden.

 

Aanbieden niet-Europese abi in Nederland

Voor het notificeren van een niet-Europese abi naar Nederland worden door de AFM geen kosten in rekening gebracht. Het kan zijn dat de EU-lidstaat waarnaar genotificeerd wordt wel kosten in rekening brengt. Voor informatie over deze kosten kunt u terecht bij de toezichthouder van de desbetreffende lidstaat.     

 

Aanbieden niet-Europese abi in Nederland

Voor een verzoek tot notificeren (paspoorten) van een niet-Europese abi moet u de volgende documenten aanleveren:


Veilig verzenden via Cryptshare
Mail het formulier en de bijlage via Cryptshare naar meldingenaifmd@afm.nl. Via Cryptshare worden vertrouwelijke gegevens met encryptie (versleuteling) verzonden. In de handleiding kunt u lezen hoe u eenvoudig bestanden deelt via Cryptshare. Vermeld in het onderwerp: ‘artikel 36 AIFMD notificatie’. 

 

Digitaal loket


Zoeken in loketInloggen


Meer informatie

Als u inlogt, verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden inlogdiensten.


Mijn loket


U moet ingelogd zijn om Mijn loket te kunnen raadplegen.

Meer informatie